Cum facem port forwarding pe un modem Clicknet

Started by -=[Vyorel]=-, Jun 18, 2011, 05:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

In acest tutorial am sa va prezint cum putem face port forwarding pe un modem Alcatel de la ClickNet.

Ce inseamna port forwarding si la ce ne foloseste?

Port Forwarding in traducere libera inseamna "Inaintarea porturilor" adica, daca noi detinem un router prin care suntem conectati la internet automat avem o mica retea interna, mai exact LAN( local areea network) realizata intre router si PC-ul nostru. Daca noi dorim sa accesam din alta parte PC-ul, nu putem deoarece, chiar daca introducem IP-ul noi nu avem acces la PC. De ce? Pentru cu, routerul primeste semnalul insa nu stie unde sa il trimita mai departe. Prin port forwarding noi "instruim" routerul/modemul unde sa trimita aceste semnale venite din internet.

In acest tutorial am prezentat cum se face port forwarding pentru un modem Alcatel de la Romtelecom. Eu in acest tutorial am "instruit" modemul sa trimita toate incercarile de conectare catre un server FTP catre calculatorul meu.

Porturi care sunt utilizate cel mai des:

• portul "21″ – server FTP
  • portul "22″ - SSH
  • portul "80″ -server HTTP
  • portul "8000″ -post radio

Pentru a afla cum se face port forwarding urmariti tutorialul de mai jos. Daca aveti sugetii sau nelamuriri nu ezitati sa postati un comentariu pe rubricare de comentarii. De asemenea asteptam sugestii despre ce ati dori sa aflati mai multe. Va multumesc. Vizionare Placuta!

http://www.youtube.com/watch?v=Wo5TSmaovHs

Sursa: tutscape.com

misto :D
da pt modem wireless dala alb nu ai ? ca yo acu o saptamana la-m schimbat ca aveam si eu de ala

Quote from: Maverick on Jun 19, 2011, 09:15 AM
misto :D
da pt modem wireless dala alb nu ai ? ca yo acu o saptamana la-m schimbat ca aveam si eu de ala
Zilele astea, adica azi sau maine, o sa pun.

La mine nu merge, nu am acelasi modem, dar e la fel panoul ala de control.