Importanta backup-ului si cat de des trebuie efectuat

Fie ca e vorba de fotografii, documente, fisiere video sau informatii confidentiale, datele dvs. sunt cel mai important lucru care trebuie protejat. Pierderea unor cantitati de date, va compromite identitatea, va poate afecta reputatia sau poate chiar obtine falimentul companiei. Indiferent de cate date detineti, nu doriti sa aflati ca acestea au disparut pur si simplu. Aici intervine backup-ul.

In prezent backup-ul este una dintre cele mai sigure modalitati prin care sunteti proactiv in ceea ce priveste securitatea datelor dvs. Deoarece atacurile cibernetice apar tot mai des, in acest fel puteti fi linistiti ca datele dvs. se afla si in alta parte.

Software-ul de rezerva ofera protectie pentru date prin copierea acestora de pe servere, baze de date, desktop-uri si alte dispozitive in caz de eroare a utilizatorului sau fisiere corupte sau dezastre in urma atacurilor si amenintarilor hackerilor.

In general se sugereaza a se face backup-uri o data pe saptamana. Cu cat trece mai mult timp intre backup-uri, cu atat e mai mare riscul pierderii datelor. Frecventa copiilor de rezerva, se diferentiaza de la caz la caz, deoarece depinde daca sunt utilizatori individuali sau companii mari. Schimbarea frecventa a datelor de afaceri poate necesita backup-uri zilnice.

Pentru a afla acest lucru trebuie sa evaluati:

– cat de des se modifica continutul site-ului

– cat de mare este traficul pe site

– cat de des se modifica, se actualizeaza si se incarca temele si pluginurile

De ce credeti ca e important sa aveti un backup al site-ului?

1. Ca sa nu pierdeti toata munca depusa – dupa cum bine stiti, construirea unui site web necesita mult timp si energie. Daca nu aveti un backup toate personalizarile, tot continutul creat vor trebui create de la inceput.

2. Ca sa nu pierdeti venituri in timpul recuperarii datelor – daca aveti un site de comert electronic va trebui sa recreati complet paginile de produse, iar daca site-ul dvs. genereaza venituri prin continut, produse sau servicii riscati sa pierdeti toate acestea si sa fie nevoie sa le recreati. De fiecare data cand site-ul dvs. este offline pierdeti venituri.

3. Nu mai pierdeti timp pentru a reconstrui site-ul – timpul va trebui sa il investiti in cresterea si gestionarea zilnica a functionarii optime a site-ului, imaginati-va scenariul de a reface toata munca de ani de zile, avand backup-uri regulate dispare aceasta temere.

4. Va fi mult mai usor sa migrati site-ul de la o gazda web la alta, avand in vedere ca procesul implica mutarea tuturor fisierelor dvs. de pe un server pe altul

Crearea copiilor de rezerva ale site-ului si stocarea acestora, e cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti pentru a va pastra informatiile protejate. Backup-ul site-ului dvs. web este o sarcina importanta, puteti obtine servicii de backup de la furnizorii de gazduire sau puteti crea copii de rezerva manuale.

Dincolo de luarea masurilor de securitate pentru a va proteja site-ul, veti dori sa faceti backup in mod regulat pentru a nu fi nevoie sa o luati de la capat intr-un caz nefericit.

O copie de rezerva a unui site este defapt o copie a tuturor datelor dvs. de pe site. Cu o solutie solida de backup a site-ului in spate si cu un furnizor de gazduire web de incredere, cu experienta, pe care va puteti baza, veti proteja site-ul de riscuri care se ascund in mediul online.

  • 0 utilizatori au considerat informația utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Importanța backup-ului automat pentru website-ul dvs

Oricine are un site web știe cât de important este să se asigure că acesta rămâne în funcțiune...

Update pluginuri WordPress

WordPress este una dintre cele mai folosite platforme de blogging la acest moment, este...

WordPress / Joomla brute force protection

Au reaparut din pacate atacurile la site-urile ce folosesc platforma WordPress sau Joomla, este...

De ce este importanta securitatea datelor pentru afacerea ta?

Peisajul amenințărilor în online se mișcă rapid și protecția datelor devine din ce în ce mai...

Cele mai bune practici pentru securitatea parolei

Dacă sunteți vigilenți cu privire la securitatea online, aveți fără îndoială, o parolă diferită...